Kategoria: Dania główne
Roladki z kurczaka i boczku
Te roladki są marynowane w morelowej brandy, więc doskonale będą smakowały podane z owocami.
Muszle z pasternakiem
Nadzienie z bogatej w białko soczewicy i słodkawego pasternaku jest oryginalne i pyszne.
Cannelloni ze szpinakiem i pieczarkami
Rurki z nadzieniem z ricotty, mozzarelli i szpinaku, w sosie pomidorowo-pieczarkowym, są smacznym, zdrowym i pełnowartościowym posiłkiem.
Sarnina pieczona z kasztanami
Sarnina jest pyszna i zawiera bardzo niewiele nasyconych kwasów tłuszczowych. Można nią zastępować wołowinę w daniach pieczonych i duszonych. W tym przepisie porto i buraki podkreślają smak i kolor mięsa, natomiast dzięki dodaniu kasztanów potrawa ma ciekawą konsystencję.
Smażony ryż z tofu i warzywami
Tofu to źródło białka pochodzenia roślinnego. Umiejętnie przyrządzone może być bardzo smaczne.
Grillowany kurczak o aromacie wędzonki
Pamiętaj żeby podczas grillowania najgrubsze kawałki układać na środku rusztu.


