Kategoria: Dania główne
![Stir-fry z cynaderkami cielęcymi](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_58153225-600x400.jpg)
Stir-fry z cynaderkami cielęcymi
Potrawa ta to bardzo oryginalny sposób podania cynaderek. Przyrządzamy je z chińskim makaronem jajecznym i kruchymi warzywami w czosnkowym sosie z czarnej fasoli.
![Wątroba wołowa z papryką i cebulą](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_342287234-600x400.jpg)
Wątroba wołowa z papryką i cebulą
Niezwykle pożywna wątrobowa wołowa podana z dodatkiem warzyw. W naszej propozycji zawiera mnóstwo witamin.
![Pieczony okoń z warzywami](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_221154379-600x400.jpg)
Pieczony okoń z warzywami
Niezawodny przepis na szybki i zdrowy obiad to połączenie ryby z kolorowymi warzywami.
![Makaron ze świeżymi pomidorami](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_1246393942-600x400.jpg)
Makaron ze świeżymi pomidorami
Szybki makaron, który można nie tylko zjeść podczas domowego obiadu, ale także zabrać do pracy. Mnóstwo warzyw sprawia, że jest bogaty w składniki odżywcze.
![Wieprzowina pięć smaków](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_1649677498-600x400.jpg)
Wieprzowina pięć smaków
Orientalna metoda smażenia stir-fry sprawdza się doskonale, kiedy brak nam czasu. Jest ona też bardzo zdrowa, ponieważ używamy tylko odrobiny oleju, a warzywa smażymy bardzo krótko, więc zachowują one większość witamin i mikroelementów.
![Pieczony rozbratel](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_588596588-600x400.jpg)
Pieczony rozbratel
Łatwe do przygotowania danie, które spełni oczekiwania nawet najbardziej wybrednych smakoszy. Minusem jest długość przygotowania – rozbratel musi być dobrze wypieczony, ale efekty smakowe są niezwykłe…
![Steki z łososia z salsą brzoskwiniową](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_1575597007-600x400.jpg)
Steki z łososia z salsą brzoskwiniową
Jeśli akurat nie panuje sezon na brzoskwinie, można zastąpić je mrożonymi (ale nie w syropie) lub też innymi, dostępnymi akurat owocami, takimi jak melon kantalupa, śliwki, gruszki, winogrona lub ananas.
![Placuszki tuńczykowe](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_517546165-600x400.jpg)
Placuszki tuńczykowe
Jeśli mamy w spiżarni puszkę tuńczyka i kukurydzy, chrzan oraz dymkę, przygotujmy pyszne placuszki. To jedno z tych dań, o których warto pamiętać, gdy mamy niespodziewanych gości albo gdy domownicy marudzą, że chcieliby wypróbować nową potrawę.
![Krokiety ryżowe z mozzarellą](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_2129422085-600x400.jpg)
Krokiety ryżowe z mozzarellą
Takie nadziewane mozzarellą kotlety ryżowe w chrupiącej panierce są naprawdę pyszne. Tradycyjnie smaży się je w głębokim tłuszczu, ale my upieczemy je w piekarniku, więc będą o wiele zdrowsze.
![Kotlety schabowe w sosie barbecue](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_2116892984-600x400.jpg)
Kotlety schabowe w sosie barbecue
Słodko-kwaśny sos barbecue to doskonały dodatek do smażonych kotletów schabowych. Potrawę tę, podawaną z pilawem z owoców i orzeszków piniowych oraz sałatą, możemy przyrządzić na treściwą kolację.