Kategoria: Dania główne
![Makaron z pulpetami z kurczaka](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_626518880-600x400.jpg)
Makaron z pulpetami z kurczaka
Makaron z pulpetami smakuje doskonale, gdy doda się do niego tarty parmezan.
![Pikantne żeberka](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_1650153088-600x400.jpg)
Pikantne żeberka
Żeberka w ostrym stylu. Z propozycji mogą skorzystać ci, którzy lubią tradycyjne potrawy w zdecydowanie ognistym charakterze. Porcję chili zawsze można wzmocnić!
![Aromatyczne warzywa i dhal z czerwonej soczewicy](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_2057715998-600x400.jpg)
Aromatyczne warzywa i dhal z czerwonej soczewicy
Warzywa najlepiej podawać z ryżem basmati lub podgrzanym chlebkiem naan oraz orzeźwiającą raitą z naturalnego jogurtu i drobno pokrojonego ogórka.
![Glazurowane żeberka](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_1125576632-600x400.jpg)
Glazurowane żeberka
Żeby żeberka były delikatniejsze, należy ściągnąć z nich błonę, pokrywającą wewnętrzną powierzchnię. Dopiero potem marynować.
![Krokiety z bakłażanem](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_636633985-600x400.jpg)
Krokiety z bakłażanem
Krokiety najlepiej podawać wraz z innymi przystawkami w stylu włoskim lub z sałatką jako zdrowe danie główne.
![Pilaw śródziemnomorski z warzywami](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_224549473-600x400.jpg)
Pilaw śródziemnomorski z warzywami
Zamiast mrożonych warzyw można użyć dowolnych surowych. Należy je podsmażyć wraz z cebulą.
![Ryba z salsą z patelni](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_2134419953-600x400.jpg)
Ryba z salsą z patelni
Szybki i prosty obiad, któremu oryginalnego smaku nadają usmażone warzywa.
![Grillowana pierś z kurczaka po indyjsku](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_83628565-600x400.jpg)
Grillowana pierś z kurczaka po indyjsku
Smakowite danie z kuchni indyjskiej. Zaskocz swoich znajomych nowym podejściem do kurczaka.
![Eskalopki z indyka w sosie miodowo-cytrusowym](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_255880471-600x400.jpg)
Eskalopki z indyka w sosie miodowo-cytrusowym
Owoce cytrusowe są znakomitym dodatkiem do dań z drobiu, a szczególnie do indyka, który sam nie ma zbyt wyrazistego smaku. W tym przepisie pomarańcze, cytryna, miód i szalotki tworzą aromatyczny sos do eskalopek, podawanych z fasolką szparagową. Dobrym dodatkiem są gotowane na parze młode ziemniaki.
![Calzone z pieczoną papryką](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_333339083-600x400.jpg)
Calzone z pieczoną papryką
Calzone to rodzaj pizzy, która kształtem przypomina duży pieróg. W tym przepisie nadziejemy ją pokrojonym w kostkę mięsem kurczaka, oliwkami, pieczoną papryką, świeżą bazylią i mozzarellą. Jest to doskonałe danie na lunch lub piknik.