Kategoria: Desery
Ciasteczka owsiane z marchewką i rodzynkami. Idealne do śniadaniówki
Nieważne, czy przygotowujesz pojemnik z drugim śniadaniem dla siebie, czy dla dzieci do szkoły. Ciasteczka owsiane z marchewką i rodzynkami pokochasz od pierwszego kęsa.
Mus wieloowocowy
Mus wieloowocowy, przygotowany ze świeżych owoców, takich jak jabłka, rabarbar, truskawki, czarne jagody i żurawiny, zachwyca kolorem i smakiem. Dodaje się do niego galaretkę bez cukru, dzięki czemu ma mniej kalorii i węglowodanów niż podobne desery. Można go podawać diabetykom.
Ciasto miodowo-owsiane
Rzadkie ciasto wykłada się łyżką na blachę lub wlewa do formy. Gdy rośnie, na ogół podwaja objętość.
Świeże owoce ze słodkim sosem sabayon
Sabayon to francuska wersja włoskiego zabaglione. Ten słodki sos wynosi truskawki i maliny na wyżyny smaku.
Placek serowo-wiśniowy
Słodki placek z owocami. Ciekawy dodatek do niedzielnego obiadu albo do postawienia przed gośćmi. Do podania na zimno.
Miękkie drożdżówki łączone
Z domowego ciasta upieczemy trzy blachy delikatnych łączonych drożdżówek. Można przeznaczyć jedną blachę na kolację, a na resztę bułeczek zaprosić znajomych lub sąsiadów. Goście będą zachwyceni.


