Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Cukinia z czosnkiem i oregano

Cukinia z czosnkiem i oregano

Cukinia to świetny dodatek do dania mięsnego.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

10 minut

LICZBA PORCJI:

4


SKŁADNIKI:

1 łyżeczka czosnku, posiekanego
2 łyżki oleju rzepakowego
4 małe cukinie, pokrojone w plasterki
1 łyżeczka suszonego oregano
1/2 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki pieprzu

PRZYGOTOWANIE:

1) Rozgrzać olej na dużej patelni. Podsmażyć czosnek. Dodać cukinię, oregano, sól i pieprz. Smażyć 4–6 minut, mieszając.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

1 porcja zawiera: 90 kcal, 7 g tłuszczów (w tym 1 g NKT), 0 mg cholesterolu, 301 mg sodu, 6 g węglowodanów, 3 g błonnika, 2 g białka

Źródło zdjęcia: Adobe Stock

5/5 - (3 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x