Cukinia to świetny dodatek do dania mięsnego.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
10 minut
LICZBA PORCJI:
4
SKŁADNIKI:
1 łyżeczka czosnku, posiekanego
2 łyżki oleju rzepakowego
4 małe cukinie, pokrojone w plasterki
1 łyżeczka suszonego oregano
1/2 łyżeczki soli
1/8 łyżeczki pieprzu
PRZYGOTOWANIE:
1) Rozgrzać olej na dużej patelni. Podsmażyć czosnek. Dodać cukinię, oregano, sól i pieprz. Smażyć 4–6 minut, mieszając.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 porcja zawiera: 90 kcal, 7 g tłuszczów (w tym 1 g NKT), 0 mg cholesterolu, 301 mg sodu, 6 g węglowodanów, 3 g błonnika, 2 g białka
Źródło zdjęcia: Adobe Stock