Ciasto z masłem orzechowym jest gęste, więc ciasteczka przed pieczeniem należy spłaszczyć.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
30 minut
LICZBA PORCJI:
25 ciasteczek
SKŁADNIKI:
200 g masła orzechowego
200 g cukru
1 jajko
24 czekoladki Kisses z mlecznej czekolady
PRZYGOTOWANIE:
1) Utrzeć w misce masło orzechowe z cukrem oraz jajkiem. Ulepić kulki.
2) Piec 10 minut w temperaturze 175°C. Wcisnąć w gorące ciasteczka po jednej czekoladce.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 ciasteczko zawiera: 123 kcal, 7 g tłuszczów (w tym 2 g NKT), 10 mg cholesterolu, 57 mg sodu, 13 g węglowodanów, 1 g błonnika, 3 g białka
Źródło zdjęcia: Shutterstock