Znane danie kuchni meksykańskiej na śniadanie. Przygotujesz je w zaledwie 15 minut, przygotuj tylko składniki!
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
15 minut
LICZBA PORCJI:
8
SKŁADNIKI:
450 g mielonej wołowiny
450 g purée z fasoli
300 g pomidorów z zielonym chili z puszki
1/2 szklanki sosu chili
8 pszennych tortilli, podgrzanych
60 g sera cheddar, tartego
100 ml kwaśnej śmietany
PRZYGOTOWANIE:
1) Podsmażyć mięso na patelni. Dodać purée z fasoli, pomidory i sos chili. Podgrzać.
2) Nałożyć nadzienie na środek każdej tortilli. Dodać ser i śmietanę. Zwinąć tortille.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 burrito zawiera 430 kcal, 14 g tłuszczów (w tym 7 g NKT), 50 mg cholesterolu, 1022 mg sodu, 46 g węglowodanów, 9 g błonnika, 21 g białka
Źródło zdjęcia: Shutterstock