Kategoria: Kuchenne abc

Białe ryby – dorsz, dorada, halibut. Które są najzdrowsze?
Białe ryby to prawdziwy skarb na naszych stołach. Są lekkostrawne, bogate w wartości odżywcze i niezwykle wszechstronne w kuchni.

Woda po ziemniakach to prawdziwy skarb! Nie wylewaj jej do zlewu
Wylewasz wodę po ziemniakach do zlewu? Popełniasz ogromny błąd!

Plusy i minusy picia kawy
Kawa, podobnie jak herbata, ma swoje plusy i minusy. Należy wziąć pod uwagę, jak na nas wpływa, żeby nie przesadzić z ilością.

Słodycze domowej roboty
Przygotowywanie domowych słodyczy, takich jak cukierki, krajanki, kulki, pianki czy słodki popcorn, podawanie ich oraz obdarowywanie nimi przyjaciół i krewnych sprawia mnóstwo radości.

Szybkie sposoby na warzywa liściaste
Różnokolorowe paczkowane liście różnych sałat czy warzyw liściastych sprzedawane na wagę to bardzo wygodne rozwiązanie, ponieważ możemy kupić dokładnie tyle, ile potrzebujemy.

Weź pieczonego kurczaka i…
Pieczony kurczak może być podstawą wielu rozmaitych dań. Jeśli kupimy gotowego pieczonego kurczaka po drodze z pracy do domu, jego zapach szybko zwabi całą rodzinę do kuchni!