Kategoria: Łatwe dania

Frittata z pieczarkami i papryką
Pieczarki zawierają niacynę – witaminę z grupy B. Dzięki niej nasz organizm wytwarza więcej energii.

Kurczak w chrupiącej panierce
Tak przygotowanego kurczaka można owinąć w tortillę i podać z sałatką coleslaw lub zieloną sałatą.

Makaron z sosem pomidorowym
Szybki przepis na makaron we włoskim stylu. To prosty i bardzo zdrowy przepis, w którym wykorzystujemy świeże pomidory.

Wieprzowina z sosem śmietanowo-musztardowym z czosnkiem
Kotlet znakomicie smakuje z gotowanymi na parze zielonymi warzywami i marchewką lub porwanym młodym szpinakiem lekko podduszonym w sosie śmietanowym.

Bulion grzybowy z ziołowymi grzankami z ciabatty
Mieszanki grzybów leśnych dostępne w supermarketach doskonale nadają się do przygotowania szybkiej zupy o wyjątkowym smaku. Zamiast zaprawiania czy przecierania zupy, podaje się ją w postaci czystego bulionu, dzięki czemu można delektować się smakiem poszczególnych gatunków grzybów, warzyw i ziół.

Fondue czekoladowe
Owoce są jeszcze zdrowsze, kiedy zanurzymy je w płynnej, gorzkiej czekoladzie bogatej w przeciwutleniacze. Kociołek do fondue należy otoczyć kawałkami jabłka lub gruszki, grubymi plasterkami banana, cząstkami pomarańczy, całymi truskawkami i kawałkami ananasa.