Kategoria: Grill

Kiełbaski w sosie winno-jabłkowym
Jest to doskonałe danie na późne niedzielne śniadanie. Można je również podawać na obiad z purée ziemniaczanym i z zieloną sałatą.

Sangria
Połączenie soczystych owoców cytrusowych i czerwonego wina zawróci w głowie każdemu.

Sałatka z prosciutto, gruszką i serem pleśniowym
Ta efektowna, prosta sałatka wyśmienicie smakuje ze świeżym, chrupiącym pieczywem.

Burgery warzywne
Te burgery to świetna alternatywa na grilla dla osób, które nie jadają mięsa.

Nachos z serem i kiełbasą
W tym przepisie zamiast kiełbasy można użyć 350 g mielonego mięsa indyka, danie będzie delikatniejsze.

Pieczone warzywa korzeniowe
Pasternak i marchew są ze sobą spokrewnione, lecz choć oba warzywa zawierają dużo błonnika, pod względem odżywczym znacznie się różnią. Marchew jest wyjątkowo bogata w beta-karoten, natomiast pasternak w potas. Pieczone z imbirem i cynamonem nabierają wspaniałego smaku.