Kategoria: Grill

Sałata z kremowym sosem czosnkowym
Nie trzeba rezygnować z kremowych sosów do sałatek. Jogurt, bogaty w dobroczynne szczepy bakterii, stanowi bazę tego sosu, doprawionego czosnkiem, bazylią i octem balsamicznym.

Pikantne filety z pstrąga
Pstrąga z tego przepisu można zastąpić inną rybą, najistotniejsza jest pyszna marynata.

Kalmary z pieprzem cytrynowym
W tym daniu ponacinaliśmy powierzchnię kalmarów w kratkę, ale równie dobrze można pokroić je w krążki lub kupić kalmary już pokrojone. Można je również upiec na grillu lub patelni grillowej.

Focaccia
Ten lekki, płaski chlebek rodem z Włoch piecze się z miękkiego ciasta z dodatkiem oliwy, którą skrapia się ciasto przed włożeniem do pieca. Focaccia jest doskonałym dodatkiem do włoskich potraw, serów i sałatek.

Sos barbecue z orzechami pekan
Idealny dodatek do każdego dania podczas imprezy. Polecamy dodanie orzechów pekan, które wzmacniają walory smakowe i zawierają wartościowe składniki odżywcze.

Sałatka śledziowa
Zaparzanie śledzi to metoda, dzięki której mięso pozostaje soczyste i nie pachnie tak intensywnie, jak wtedy, gdy się je grilluje czy piecze. Sałatkę śledziową najlepiej podawać z razowym chlebem.