Kategoria: Grill
Kwinoa z pieczonymi brokułami i kalafiorami
Sałatka sprawdzi się jako dodatek do dania głównego, lub jako samodzielne danie. Komosę ryżową można zastąpić kaszą perłową lub pełnoziarnistym kuskusem.
Orientalne burgery z warzywami i indykiem
Sekretem tych przyrządzanych na wschodni sposób, nietłustych burgerów jest marchewka, która urozmaica smak i dostarcza przeciwutleniaczy.
Gruszki gotowane w soku z granatów
Sos z granatów i czerwonego wina nadaje różowe zabarwienie gotowanym gruszkom. Ten wspaniały deser podajemy z plasterkiem pomarańczy, serem mascarpone i odrobiną sosu z gotowania, doprawionego skórką pomarańczową, rozmarynem i cynamonem.
Gulasz z baraniny
Gulasz jest tradycyjnym daniem węgierskim. Jest to sycąca zupa, która może być traktowana jak pełnowartościowy posiłek.
Opiekane tortille z fasolą i warzywami
Błonnik, zawarty między innymi w warzywach strączkowych, korzystnie działa na układ trawienny i obniża poziom cholesterolu.
Koktajl ananasowo-truskawkowy z kruszonym lodem
Przygotowanie na powitanie dnia tego orzeźwiającego, praktycznie beztłuszczowego soku, który jest czymś pośrednim między sorbetem i gęstym napojem, trwa zaledwie kilka chwil.


