Kategoria: Grill

Fajity z wołowiną, cebulą i papryką
Fajitami nazywa się mięso i rozmaite warzywa zawinięte w tortille. Jest w nich dużo witamin, minerałów i fitozwiązków.

Grillowany stek z pieczarkami
Mięso wołowe zawiera sporo żelaza, a warzywa są pełne witamin. Razem tworzą pożywne i zdrowe danie.

Sałata szpinakowa z jabłkiem i serem brie
Szpinak i jabłka to idealne połączenie, które uzupełnione o orzechy i ser brie tworzy bardzo ciekawą sałatkę.

Karaibska sałatka z kurczakiem
Pyszna sałatka z dodatkiem kurczaka. Zawiera mnóstwo ciekawych owoców, dzięki czemu jej smak wyróżnia się na tle innych, klasycznych dla naszego kraju sałatek.

Kwinoa z pieczonymi brokułami i kalafiorami
Sałatka sprawdzi się jako dodatek do dania głównego, lub jako samodzielne danie. Komosę ryżową można zastąpić kaszą perłową lub pełnoziarnistym kuskusem.

Orientalne burgery z warzywami i indykiem
Sekretem tych przyrządzanych na wschodni sposób, nietłustych burgerów jest marchewka, która urozmaica smak i dostarcza przeciwutleniaczy.