Kategoria: Grill

Dip szpinakowy zapiekany w chlebie
Do dipu, poza typowymi warzywami, jakie się podaje, można zaserwować rzodkiewki, pokrojoną w paski czerwoną paprykę, groszek cukrowy i pomidorki koktajlowe.

Grillowana kanapka z warzywami
Świeże szparagi i duże pieczarki są źródłem witamin z grupy B, potrzebnych organizmowi do wytwarzania energii.

Omułki z parmezanem
Tę nietypową przystawkę najlepiej przyrządzać z dużych omułków, ponieważ małe podczas grillowania mogą stwardnieć. Przepis mówi o 24 omułkach, ale najlepiej kupić ich co najmniej 30, bo może się okazać, że niektóre trzeba będzie wyrzucić. Dobrym dodatkiem do tej potrawy będą kawałki bagietki.

Kolorowe szaszłyki warzywne z małżami
Szaszłyki z owocami morza to zdrowsza alternatywa dla tradycyjnych.

Pizza z pomidorami i sałatą
Pizza i sałata nie muszą być podawane oddzielnie. Można je połączyć w jedno lekkie i zdrowe danie.

Letnia herbata owocowa
Herbatę w torebkach zalewa się wrzątkiem i odstawia na 3 do 5 minut, w zależności od gatunku. Torebkę należy usunąć natychmiast po zaparzeniu, aby herbata nie nabrała nieprzyjemnego, gorzkiego smaku.