Kategoria: Grill
![Świderki z tuńczykiem i cukinią](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_311890196-600x400.jpg)
Świderki z tuńczykiem i cukinią
Sos do tej kolorowej sałatki ma słodko-kwaśny smak, który świetnie komponuje się z cukinią, tuńczykiem, pomidorami i makaronem. To danie jest smaczne zarówno na ciepło, jak i na zimno. Podajmy je z ciepłym chlebkiem pita, którym będziemy mogli wytrzeć z talerza pyszny sos.
![Sałatka z kurczaka z sezamem](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_326825060-600x400.jpg)
Sałatka z kurczaka z sezamem
Paski kurczaka w chrupiącej panierce z sezamu, bułki tartej i płatków kukurydzianych podaje się na surówce z kapusty z ziołowym sosem winegret. Sałatka jest dość ostra, ponieważ do panierki dodaje się odrobinę sproszkowanego chili.
![Lumache z ogórkową salsą](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_1279260100-600x400.jpg)
Lumache z ogórkową salsą
Niewielkie kluski w kształcie ślimaczków podajemy z jogurtem z ziołami oraz odświeżającą warzywno-owocową salsą, która nadaje sałatce oryginalny smak i wartości odżywcze. Do tej potrawy przyda się ciepły, chrupiący chleb, którym będziemy mogli wytrzeć z talerza resztki sosu.
![Sałatka z makaronem i wołowiną](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_57847663-600x400.jpg)
Sałatka z makaronem i wołowiną
Oryginalna potrawa, która z powodzeniem może zastąpić danie główne. Dodane do niej kiełki sojowe dostarczają witaminy C, błonnika i kwasu foliowego.
![Pikantne żeberka z grilla](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_753542530-600x400.jpg)
Pikantne żeberka z grilla
Jeśli nie mamy czasu na zamarynowanie i upieczenie żeberek w dniu, kiedy mają być podane, możemy zacząć przygotowywać je wcześniej. Należy ugotować je do miękkości, ostudzić i wstawić do lodówki. Następnego dnia posmarować sosem i upiec, polewając często sosem z pieczenia.
![Chleb kukurydziany z marchewką](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_1030846453-600x400.jpg)
Chleb kukurydziany z marchewką
Dodatek startej marchewki sprawia, że zwykły chleb kukurydziany staje się zdrowszy i bardziej pożywny.
![Sałatka szefa kuchni](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_1579774390-600x400.jpg)
Sałatka szefa kuchni
W tej sałatce zamiast sosu majonezowego można użyć gotowego dressingu francuskiego.
![Zielona sałatka z rumsztykiem](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_457403650-600x400.jpg)
Zielona sałatka z rumsztykiem
Ciemnozielone warzywa, pełne witamin i minerałów, znakomicie smakują z kawałkami wołowiny.
![Mrożona herbata malinowa](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_570977005-600x400.jpg)
Mrożona herbata malinowa
Orzeźwiająca, mrożona herbata to wspaniały pomysł na gorące dni. Dzięki malinom herbata nie tylko staje się słodka, ale także zawiera dawkę witaminy C.
![Kanapeczki z makrelą](https://hopnatalerz.pl/wp-content/uploads/shutterstock_1511912576-600x400.jpg)
Kanapeczki z makrelą
Kanapki najlepiej robić z chleba twardego na tyle, żeby dało się go cienko pokroić, nie powinien być jednak zbyt ciężki. Może to być chleb żytni, pszenno-żytni, pełnoziarnisty lub razowy. Wszystkie te rodzaje pieczywa wspaniale smakują z pastą z makreli.