Kategoria: Grill
Grillowany łosoś
Mięso łososia nie rozpada się tak łatwo podczas obróbki cieplnej dlatego idealnie nadaję się na grilla.
Pasta musztardowa
Prosty pomysł na przekąskę. Wystarczy paczka precelków i pasta, którą robi się błyskawicznie.
Szaszłyki z rostbefu i warzyw
Pieczone na grillu szaszłyki to świetna alternatywa dla tradycyjnej kiełbasy. W dodatku z licznymi warzywami.
Makaron z sosem bez gotowania
Surowe świeże warzywa, w przeciwieństwie do gotowanych, nie tracą witamin.
Wiosenny koktajl cytrynowy
Orzeźwiający i obłędnie smaczny koktajl, który można podać podczas każdego spotkania towarzyskiego.
Szaszłyki z tuńczyka
Te przepyszne szaszłyki robi się błyskawicznie, a na talerzu wyglądają bardzo apetycznie. Świeży tuńczyk, wyjątkowo bogaty w kwasy tłuszczowe omega-3, bardzo różni się od tego, którego znamy z puszki. Jest on bardziej jędrny, przypomina konsystencją mięso i ma łagodniejszy smak.
Burgery pieczarkowe
Warto użyć do tych burgerów bułeczek aromatyzowanych cebulą lub ziołami, wtedy będą smakowały jeszcze lepiej.
Cebulowe paluszki chlebowe
Paluszki ze smażoną cebulą mają bogatszy smak i ładnie wyglądają.
Greckie chlebki pita
Chlebki pita są doskonałym pomysłem na przekąskę podczas imprezy, ale można przygotować je też jako kolację.
Fajity z wołowiną, cebulą i papryką
Fajitami nazywa się mięso i rozmaite warzywa zawinięte w tortille. Jest w nich dużo witamin, minerałów i fitozwiązków.