Kategoria: Grill

Sałatka panzanella z kurczakiem
Włoska panzanella w wydaniu z kurczakiem sprawdzi się podczas wiosennych spotkań przy grillu.

Miętowa salsa z mango
Mango to soczysty owoc o słodkim smaku, który jest dostępny całym rokiem dzięki czemu miętową salsę możesz przygotować zawsze kiedy przyjdzie ci ochota.

Sałatka nicejska z wołowiną
Na tę pożywną francuską sałatkę składa się lekko obsmażony rumsztyk ułożony na różnokolorowej mieszance warzyw i polany musztardowym sosem winegret. Najlepiej podawać ją z ciepłą bagietką.

Pieczeń wołowa z pieprzem
Delikatny, chudy rumsztyk to danie na specjalną okazję, niskokaloryczne, o niewielkiej zawartości cholesterolu. Pieczeń wołową z pieprzem doprawia się świeżym rozmarynem, miętą i musztardą, które doskonale podkreślają smak mięsa.

Sałatka Cezara
To ciekawsza wersja klasycznej sałatki Cezar z dodatkiem kaparów i anchois.

Sałatka z warzyw korzeniowych
Warzywa korzeniowe to doskonały składnik sałatek. Skosztujmy tej barwnej mieszanki warzyw polanej kremowym sosem o niskiej zawartości tłuszczu. Jest ona znacznie smaczniejsza niż ociekająca majonezem sałatka ziemniaczana. Można ją podać jako lekki lunch, a także jako dodatek do mięsa lub ryby z grilla.