Kategoria: Grill

Pieczone wachlarze z ziemniaków
Takie ziemniaki to doskonały dodatek do mięs i drobiu.

Pomarańczowa sałatka z cieciorką z sosem tahini
Jeśli pomarańcze są bardzo słodkie można dodać trochę soku z cytryny. Sałatkę można przygotować wcześniej.

Szparagi, szalotki i czosnek z grilla
Szparagi z grilla można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. W każdej z tych wersji smakują znakomicie.

Makrela z majonezem koperkowym
Makrela, sos koperkowy i młode ziemniaczki to idealne połączenie smaków.

Pizza z kurczakiem
Do pizzy można dodać pieczoną czerwoną paprykę pokrojoną w paski, a zamiast pesto z suszonych pomidorów użyć pesto z bazylii.

Pstrąg w folii z masłem pietruszkowym
Do pieczenia na grillu szczególnie nadają się wszelkie ryby o spoistym i tłustym mięsie: śledzie, sardynki, makrele, szproty, miecznik, łosoś, węgorz, halibut i tuńczyk. W przeciwieństwie do delikatniejszych pstrągów, można je piec na grillu bez folii aluminiowej.