Blog Page
Magiczne tiramisu
Prosta i szybka, a mimo to bardzo wykwintna wersja pysznego włoskiego deseru. Kto go spróbuje, nie będzie się zastanawiał, dlaczego nadano mu taką nazwę (Tira mi su znaczy po włosku Postaw mnie na nogi).
Przegrzebki z pomidorkami cherry
Bogate w białko przegrzebki z malutkimi pomidorkami pełnymi witaminy C są szybkie do przygotowania. Podaje się je na stół bezpośrednio z patelni, jeszcze skwierczące.
Nie smakują mi potrawy dietetyczne
Tu nasuwa się pytanie, czy mieliśmy kiedykolwiek możliwość spróbowania prawdziwego zdrowego jedzenia.
Cukier i słodziki
Cukier rafinowany pojawił się na naszych stołach w szesnastym wieku, ale szybko stał się jednym z podstawowych produktów.
Krewetki stir-fry z groszkiem
Witamina E, zawarta w krewetkach, i witamina C, obecna w groszku, wzmacniają odporność.
Kurczak z pieczarkami w cieście
Ciasto mrożone wyjmujemy przed użyciem z zamrażalnika, aby zmiękło i nadawało się do krojenia. Nie powinno się jednak całkowicie rozmrozić.
Gulasz irlandzki
Klasyk kuchni irlandzkiej został w tej potrawie wzbogacony o większą ilość warzyw.
Podroby jako źródło witamin. Wątróbka i nerki.
Wszystkie podroby są bardzo pożywne, lecz nie wszyscy je lubią. Najczęściej w kuchni wykorzystywane są wątróbka i nerki.
Curry z Karaibów
Przyprawy do curry, czyli imbir, papryczka chili i ziele angielskie, zawierają korzystne dla zdrowia fitozwiązki.
Wołowina i cielęcina
Wołowina i cielęcina są popularne w wielu kuchniach świata.