Blog Page
Sos dijon do warzyw
Ten sos najlepiej komponuje się z ugotowanymi warzywami, takimi jak brokuły albo fasolka szparagowa.
Pyszne ciasto dyniowe
Z tego przepisu wychodzi 5 niewielkich ciast, które można przechowywać przez kilka dni.
Wątroba wołowa z papryką i cebulą
Niezwykle pożywna wątrobowa wołowa podana z dodatkiem warzyw. W naszej propozycji zawiera mnóstwo witamin.
Pieczony okoń z warzywami
Niezawodny przepis na szybki i zdrowy obiad to połączenie ryby z kolorowymi warzywami.
Tartaletki brzoskwiniowo-malinowe
Te łatwe do przyrządzenia i apetycznie wyglądające tartaletki składają się ze spodów z kruchego ciasta filo oraz z warstwy świeżych soczystych owoców.
Karmelizowane tartaletki z cebulą
Cienkie kromki chleba wciśnięte do foremek do pieczenia, posmarowane stopionym masłem i upieczone – z powodzeniem zastąpią ciasto w pikantnych tartaletkach.
Minestrone
Minestrone to według Włochów królowa wszystkich zup – jarzynowa. Każdy region Italii ma swój podstawowy przepis, ale zapewne każda gospodyni gotuje ją na swój sposób. To doskonała potrawa dla osób dbających o linię.
Domowe latte
Jeśli aromatyczna latte z puszystą pianką to luksus na który pozwalacie sobie tylko w kawiarni, czas to zmienić.
Zupa selerowo-gruszkowa z kiełbasą
Kwaskowata, gęsta zupa o delikatnym smaku selera, z kawałkami kiełbasy jest bardzo prosta do przyrządzenia. Podaje się ją z grzankami, jako treściwy posiłek.
Pieczarki sauté
Błyskawicznie przygotujesz pyszny dodatek do dań mięsnych jeśli tylko masz w domu niewielką nawet ilość pieczarek.