Te sandwicze nadają się na piknik i na drugie śniadanie do szkoły lub pracy.
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
15 minut
LICZBA PORCJI:
4
SKŁADNIKI:
100 ml kwaśnej śmietany
1 łyżka zupy cebulowej w proszku
1 łyżka chrzanu
1/8 łyżeczki pieprzu
8 kromek żytniego chleba lub pumpernikla
225 g pieczeni wołowej, pokrojonej w plasterki
liście sałaty
PRZYGOTOWANIE:
1) Wymieszać w misce cztery pierwsze składniki. Posmarować każdą kromkę 1 łyżką sosu. Położyć na 4 kromki pieczeń i sałatę. Przykryć pozostałymi kromkami.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 sandwicz zawiera: 318 kcal, 11 g tłuszczów (w tym 6 g NKT), 60 mg cholesterolu, 1401 mg sodu, 34 g węglowodanów, 4 g błonnika, 18 g białka
Źródło zdjęcia: Shutterstock