Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Kanapka klubowa

Kanapka klubowa

Pierwszą warstwę kanapki można urozmaicić kawałkami pieczonej piersi kurczaka lub plastrami indyka.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

15 minut

LICZBA PORCJI:

2


SKŁADNIKI:

150 g boczku bez skóry, pokrojonego w cienkie plastry
4 kromki pieczywa żytniego
4 łyżki majonezu
2 liście sałaty
2 małe pomidory, pokrojone w plasterki
1/2 awokado, pokrojonego w plasterki
2 plastry sera ementaler

PRZYGOTOWANIE:

1) Rozgrzać patelnię na dość dużym ogniu. Włożyć boczek i smażyć 3–4 minuty, aż będzie chrupiący. Osączyć na papierowym ręczniku.

2) W tym samym czasie opiec pieczywo i posmarować je majonezem.

3) Ułożyć na jednej kromce sałatę oraz plastry pomidora i awokado. Położyć na niej ser i boczek.

4) Przykryć kanapkę drugą kromką, po czym spiąć wszystkie warstwy dwiema wykałaczkami. Przekroić na pół i podawać.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

1 porcja zawiera: 687 kcal, 39 g białka, 39 g tłuszczów (11 g tłuszczów nasyconych), 36 g węglowodanów (6 g cukrów), 18 g błonnika, 1622 mg sodu

Źródło zdjęcia: Shutterstock

5/5 - (3 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x