Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Napój owocowy

Napój owocowy

Najlepiej użyć mieszanki różnych miękkich owoców. Mrożonych nie trzeba rozmrażać; napój uzyska wówczas ciekawą konsystencję.


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

5 minut

LICZBA PORCJI:

2


SKŁADNIKI:

1/2 szklanki (70 g) mrożonych lub świeżych miękkich owoców, takich jak maliny, truskawki i jagody
1/2 szklanki (125 ml) soku jabłkowego
1 szklanka (250 ml) gazowanej wody mineralnej

PRZYGOTOWANIE:

1) Dokładnie zmiksować w blenderze owoce z sokiem jabłkowym. Nalać do dwóch szklanek. Powoli wlewać wodę mineralną, aby napój się nie spienił, i od razu podawać.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

1 porcja zawiera: 199 kJ, 48 kcal, <1 g białka, <1 g tłuszczu (<1 g NKT), 10 g węglowodanów (9 g cukru), 2 g błonnika, 18 mg soli

Źródło zdjęcia: Shutterstock

5/5 - (4 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x