Idealny napój na lato? Orzeźwiający cooler z arbuzem!
SKALA TRUDNOŚCI:
Łatwe
CZAS PRZYGOTOWANIA:
10 minut
LICZBA PORCJI:
2
SKŁADNIKI:
1 szklanka piwa imbirowego, schłodzonego
2 listki świeżej mięty
300 g arbuza, bez pestek, pokrojonego w kostkę i zamrożonego
PRZYGOTOWANIE:
1) Wlać do blendera piwo imbirowe, dodaćmiętę i miksować 15 sekund. Wrzucić kostki arbuza. Przykryć i dokładnie rozdrobnić. Przelać do schłodzonych szklanek i od razu podawać.
WARTOŚCI ODŻYWCZE:
1 szklanka zawiera: 82 kcal, 0 g tłuszczów (w tym 0 g NKT), 0 mg cholesterolu, 14 mg sodu, 24 g węglowodanów, 1 g błonnika, 1 g białka
Źródło zdjęcia: Shutterstock