Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Cooler z arbuza

Cooler z arbuza

Idealny napój na lato? Orzeźwiający cooler z arbuzem!


SKALA TRUDNOŚCI:

Łatwe

CZAS PRZYGOTOWANIA:

10 minut

LICZBA PORCJI:

2


SKŁADNIKI:

1 szklanka piwa imbirowego, schłodzonego
2 listki świeżej mięty
300 g arbuza, bez pestek, pokrojonego w kostkę i zamrożonego

PRZYGOTOWANIE:

1) Wlać do blendera piwo imbirowe, dodaćmiętę i miksować 15 sekund. Wrzucić kostki arbuza. Przykryć i dokładnie rozdrobnić. Przelać do schłodzonych szklanek i od razu podawać.

WARTOŚCI ODŻYWCZE:

1 szklanka zawiera: 82 kcal, 0 g tłuszczów (w tym 0 g NKT), 0 mg cholesterolu, 14 mg sodu, 24 g węglowodanów, 1 g błonnika, 1 g białka

Źródło zdjęcia: Shutterstock

5/5 - (3 votes)
image_pdfStwórz PDFimage_printWydrukuj stronę

Inne pomysły

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Przeczytaj również... x