Kategoria: Zdrowe dania

Tostady z fasolą i innymi warzywami
Warzywa dostarczają błonnika, który dobrze wpływa na układ trawienny i pomaga zmniejszyć stężenie cholesterolu we krwi.

Placek warzywny
Ten pełen witamin placek jest tak smaczny, że podany na obiad zadowoli nawet najzagorzalszych mięsożerców.

Placuszki
Wspaniale nadają się na szybką przekąskę. Żeby prezentowały się szczególnie ładnie, usmaż malutkie placuszki, na jeden kęs.

Pieczone warzywa korzeniowe
Pasternak i marchew są ze sobą spokrewnione, lecz choć oba warzywa zawierają dużo błonnika, pod względem odżywczym znacznie się różnią. Marchew jest wyjątkowo bogata w beta-karoten, natomiast pasternak w potas. Pieczone z imbirem i cynamonem nabierają wspaniałego smaku.

Sałatka z awokado i krewetek
Awokado i krewetki dobrze się ze sobą łączą. W tym przepisie dodajemy do nich pomidory i kremowy sos z limonki, jogurtu i kolendry. Dzięki temu sałatka jest elegancka i ma zachwycający smak. I szybko się ją przygotowuje.

Pilaw z brązowego ryżu i brokułów
Pilaw z ryżu i brokułów to świetna propozycja na zdrowy obiad. To łatwe do przygotowania danie.