Kategoria: Zdrowe dania

Bakłażan zapiekany z mozzarellą
Bakłażany są dostępne przez cały rok, należy wybrać twardy, ciężki okaz.

Jajecznica ze szpinakiem
Zielone warzywa liściaste, takie jak jarmuż i szpinak, zawierają wapń, kwas foliowy i błonnik. Te substancje odżywcze mają korzystny wpływ na serce.

Świderki z pieczonymi warzywami
Pieczenie jest metodą, która najlepiej wydobywa smak warzyw. Jedna porcja makaronu z pieczonymi warzywami dostarcza ponad jedną trzecią zalecanej dziennej dawki błonnika.

Rosół z ryżem i szpinakiem
Ryż, szpinak i chude indycze mięso są doskonałym źródłem witamin z grupy B, potrzebnych organizmowi do wytwarzania energii.

Pieczona flądra
Rybę przyrządza się bardzo szybko, a jest zdrowym daniem, które można serwować często na różne sposoby.

Kurczak po nowoorleańsku
Ten kurczak dzięki dużej ilości warzyw jest bombą witaminową.