Kategoria: Zdrowe dania

Zupa „rajski ogród”
Rozmaite warzywa ugotowane w soku pomidorowym i wywarze tworzą prostą, sycącą zupę o wyśmienitym smaku. W przepisie wykorzystujemy również mrożone warzywa, takie jak brokuły, fasolka szparagowa i groszek. Mrożonki skracają czas przygotowania potrawy, a są równie wartościowe jak świeże warzywa.

Chińska zupa z krewetek
Ta lekka zupa, doprawiana sezamem, imbirem i anyżem, ma smak i aromat charakterystyczne dla chińskiej kuchni.

Sałata z kremowym sosem czosnkowym
Nie trzeba rezygnować z kremowych sosów do sałatek. Jogurt, bogaty w dobroczynne szczepy bakterii, stanowi bazę tego sosu, doprawionego czosnkiem, bazylią i octem balsamicznym.

Pikantne filety z pstrąga
Pstrąga z tego przepisu można zastąpić inną rybą, najistotniejsza jest pyszna marynata.

Pieczony łosoś z zielonymi warzywami
Piri piri jest przyprawą portugalską z chili – należy używać jej z dużą ostrożnością, gdyż jest bardzo ostra!

Sałatka z kurczakiem i makaronem
Zamiast makaronu ryżowego można do sałatki dodać makaron hokkien, oszczędzi nam to trochę czasu, bo nie trzeba go gotować.