Kategoria: Zdrowe dania

Pikantne filety z pstrąga
Pstrąga z tego przepisu można zastąpić inną rybą, najistotniejsza jest pyszna marynata.

Pieczony łosoś z zielonymi warzywami
Piri piri jest przyprawą portugalską z chili – należy używać jej z dużą ostrożnością, gdyż jest bardzo ostra!

Sałatka z kurczakiem i makaronem
Zamiast makaronu ryżowego można do sałatki dodać makaron hokkien, oszczędzi nam to trochę czasu, bo nie trzeba go gotować.

Cytrynowa pasta z pstrąga
Pastę z wędzonej ryby możesz przygotować zarówno na kolację w gronie najbliższej rodziny, jak i dla gości. Ładnie wygląda podana na łódeczkach ze skórki cytryny, z pełnoziarnistymi tostami.

Dip z fasoli z surowymi warzywami
Szybki i smaczny dip możemy zrobić z konserwowej fasoli zmiksowanej z pastą z suszonych pomidorów, czosnkiem oraz liśćmi świeżej bazylii. Podajemy go z sezamowymi paluszkami chlebowymi, chlebkami pitta oraz surowymi warzywami jako lunch dla 6 osób lub przystawkę dla 8 osób.

Napój imbirowy
Napój cudownie rozgrzewający w mroźne, zimowe wieczory wspomaga też naszą odporność.