Kategoria: Zdrowe dania

Szpinak smażony z papryką
Żeby właściwie przygotować szpinak należy odkroić ogonki, a liście wypłukać kilka razy w zimnej wodzie, żeby usunąć piasek.

Bruschetta z pomidorami i hummusem
Idealna na śniadanie bądź kolację. Lekki, pożywny posiłek, który przygotujesz w 20 minut.

Kurczak gotowany z warzywami sezonowymi
Tę łatwą do przygotowania potrawę jednogarnkową można urozmaicać, dodając za każdym razem inne warzywa sezonowe.

Kanapeczki z makrelą
Kanapki najlepiej robić z chleba twardego na tyle, żeby dało się go cienko pokroić, nie powinien być jednak zbyt ciężki. Może to być chleb żytni, pszenno-żytni, pełnoziarnisty lub razowy. Wszystkie te rodzaje pieczywa wspaniale smakują z pastą z makreli.

Fasolka szparagowa z czosnkiem
Żółtą i zieloną fasolkę szparagową można wykorzystywać zamiennie w potrawach. Obie odmiany mają delikatny smak.

Pikantne muffinki z otrębami
Muffinki z dodatkiem owoców goji, a także bogatych w kwasy tłuszczowe omega-3 orzechów włoskich i przypraw, są pełnowartościowym daniem na śniadanie.