Kategoria: Zdrowe dania

Koktajl bananowo-orzechowy
Mleko sojowe zawiera izoflawony, natomiast banany są dobrym źródłem potasu. Koktajl bananowo-orzechowy nie tylko smakuje, ale także jest korzystny dla naszego zdrowia!

Cytrynowa pasta z makreli
Tę łatwą do przyrządzenia pastę możesz przygotować zarówno na rodzinną kolację, jak i na wytworne przyjęcie. Świetnie smakuje z grzankami, a jeśli podasz ją w wydrążonych połówkach cytryny, będzie miała bardziej kwaskowaty smak i aromat.

Zupa z pieczonych warzyw
Jeśli dodamy do zupy sok z marchewki zamiast wywaru, zupa stanie się słodsza i będzie zawierała więcej beta-karotenu.

Sandwicze z pastą jajeczną i ogórkami
Smaku tym kanapkom dodają warzywa, których wbrew pozorom jest sporo.

Sok marchewkowo-pomarańczowy
Koktajl zawiera przeciwutleniacze, które wzmacniają układ odpornościowy. Zaspokaja całodzienne zapotrzebowanie na witaminę A i dostarcza połowy dziennej dawki witaminy C.

Kapusta au gratin
Kapusta zapieczona z innymi warzywami jest nie tylko pełna witamin, ale też ma niesamowity smak.