Kategoria: Zdrowe dania

Zupa szpinakowo-cebulowa z grzankami
Kolorowa, wegetariańska zupa, która nadaje się na sycący lunch lub kolację. Sekretem bogatego smaku jest cebula, którą smaży się bardzo powoli, aż dobrze się zrumieni, skarmelizuje i będzie słodka.

Pstrąg w folii z masłem pietruszkowym
Do pieczenia na grillu szczególnie nadają się wszelkie ryby o spoistym i tłustym mięsie: śledzie, sardynki, makrele, szproty, miecznik, łosoś, węgorz, halibut i tuńczyk. W przeciwieństwie do delikatniejszych pstrągów, można je piec na grillu bez folii aluminiowej.

Toskańska zupa z indyka
Z pieczonego mięsa indyka, gotowego bulionu i dyni powstaje pyszna toskańska zupa. Choć smakuje jak wywar gotowany na małym ogniu przez cały dzień, można ją podać na stół w ciągu zaledwie 30 minut.

Łosoś pieczony w pergaminie
W tym przepisie łososia możesz zastąpić tuńczykiem lub białą rybą o zwartym, sprężystym mięsie.

Tortille z kurczakiem
Do nadzienia do tortilli można też dodać inne składniki, takie jak sałata, plasterki awokado, starty ser lub posiekane pomidory z kolendrą.

Zupa z żółtym serem
Żółty ser i papryczka chili zapewniają tej zupie niesamowity smak. Przygotowanie jej zajmie zaledwie 30 minut.