Kategoria: Zdrowe dania
Frittata z kurczakiem i fasolką szparagową
Ta frittata świetnie smakuje zarówno na ciepło jak i na zimno, dlatego można przygotować ją wcześniej i spakować na wyprawę piknikową.
Prowansalska warzywna zupa pistou
Specjalność z południa Francji: zupa jarzynowa z makaronem z dodatkiem aromatycznej pasty aïllade z czosnku i bazylii oraz odrobiny parmezanu to pożywne główne danie. Można ją podawać ze świeżym pieczywem, na przykład z ciepłą focaccią.
Paprykowy napój energetyczny
Świeże soki warzywne i owocowe dostarczają organizmowi witamin i mikroelementów.
Sernik dyniowo-klonowy
Jeśli masz ochotę na pyszny kremowy sernik, polecamy ci ten przepis. Sernik dyniowo-klonowy jest nie tylko smaczny, ale i zdrowy, ponieważ dostarcza dużo beta-karotenu. Dynia jest bogata w ten przeciwutleniacz.
Jedno danie na kilka sposobów – ratatuja
Ratatuja – klasyczne danie z duszonych warzyw – to doskonały dodatek do mięsa, kurczaka czy ryby.
Glazurowany kurczak z pilawem ryżowym
Glazurowany kurczak z pilawem ryżowym to potrawa w sam raz dla dwóch osób. Należy jedynie wybrać odpowiednio małego kurczaka.


