Kategoria: Wigilia i Boże Narodzenie

Kurczaczki z warzywami w miodzie
Delikatne mięso świetnie smakuje z batatami, pasternakiem i selerem, bogatymi w błonnik, który chroni nasz układ pokarmowy.

Kotlety schabowe z jabłkami
Apetyczny aromat kotletów schabowych z jabłkami sprawia, że domowników nie trzeba wołać do stołu. Przyrumienione na patelni kotlety piecze się z plasterkami jabłek, rodzynkami, cynamonem, goździkami i brązowym cukrem, a następnie podaje z sosem owocowym.

Chrupiące ciasteczka z żurawinami
Łatwe do przygotowania słodziutkie ciasteczka z żurawinami. Dodatek orzechów włoskich nadaje im wyjątkową chrupkość.

Steki po szwajcarsku
Te pyszne kotlety w sosie z warzywami to idealny wybór na niedzielny obiad.

Trufle z dwóch rodzajów czekolady
Żeby wykonać ładną polewę z czekolady wystarczy ułożyć cukierki na widelcu, zanurzyć je w roztopionej czekoladzie, a następnie usunąć nadmiar polewy.

Słodka herbata korzenna
Z tak przygotowaną herbatą już dziś poczujecie klimat świąt.