Kategoria: Wigilia i Boże Narodzenie

Wieprzowina po normandzku z jabłkami i selerem naciowym
Danie to, o orzeźwiającym owocowym smaku, pochodzi z północno-zachodniej Francji, gdzie uprawia się mnóstwo jabłek używanych tam do produkcji cydru. Ryż gotujemy w rondlu wstawionym do piekarnika razem z pieczenią. Podajemy z dużymi porcjami zielonych warzyw, takich jak zielona fasolka lub groszek cukrowy.

Strogonow z patelni
Pyszna propozycja na niedzielni czy świąteczny obiad.

Sarnina zdrowsza od wołowiny
Zawierająca więcej białka i mniej tłuszczu sarnina to najzdrowsze czerwone mięso.

Karaibska sałatka z kurczakiem
Pyszna sałatka z dodatkiem kurczaka. Zawiera mnóstwo ciekawych owoców, dzięki czemu jej smak wyróżnia się na tle innych, klasycznych dla naszego kraju sałatek.

Cynamonowe ciasto spiralne
Ciasto z cynamonem to pyszny deser, który możesz podać gościom razem z gorącą czekoladą.

Klops z łososia w sosie oliwkowym
Pożywne danie rybne z dodatkiem cebuli i jajka. W naszej propozycji nie smażymy łososia, ale pieczemy w brytfannie.