Kategoria: Wigilia i Boże Narodzenie

De volaille z szynką i pieczarkami. Pyszny i chrupiący
De volaille z szynką i pieczarkami to klasyczne danie, które zachwyca soczystym nadzieniem i chrupiącą panierką.

Gotowana szynka na wielkanocne śniadanie. Przepis na domową wędlinę
Domowa gotowana szynka, która swoim aromatem i smakiem przewyższa sklepowe wędliny.

Pikantne ciasto marchewkowe z orzechowym spodem
Ciasto marchewkowe przydaje się, gdy trzeba przemycić w diecie dzieci odrobinę warzyw. Orzechowy spód podbija zaskakujący smak ciasta, a pikantna nutka zaspokoi także dorosłe podniebienia.

Mizeria z koperkiem
Tradycyjny, polski dodatek do obiadu. Pasuje niemal do każdej potrawy z mięsem. Nie może jej zabraknąć także na świątecznym stole!

Bawarska tarta jabłkowa
Bawarska tarta jabłkowa ma pyszne nadzienie serowe i wygląda niezwykle apetycznie.

Doskonały kurczak pieczony z ziołami i cytryną
Złocisty pieczony kurczak, pachnący rozmarynem, tymiankiem i cytryną, będzie wyśmienity na każdą okazję. Masło można przygotować także z innymi świeżymi ziołami i przyprawami. Warto wypróbować szałwię i pietruszkę albo mielony kmin rzymski i posiekaną kolendrę czy oregano i ostrą paprykę.