Kategoria: Wielkanoc

Placek czekoladowo-kawowy
Nadzienie tego placka po prostu rozpływa się w ustach. Krem na wierzchu sprawia, że wygląda wspaniale.

Marynowana wołowina
Duszone mięso jest gotowe, kiedy można bez trudu wbić długi widelec w miejscu, gdzie jest ono najgrubsze.

Strogonow z patelni
Pyszna propozycja na niedzielni czy świąteczny obiad.

Sarnina zdrowsza od wołowiny
Zawierająca więcej białka i mniej tłuszczu sarnina to najzdrowsze czerwone mięso.

Duszona wołowina z kluskami ziemniaczanymi
Duszone mięso jest gotowe, kiedy można bez trudu wbić długi widelec w miejscu, gdzie jest ono najgrubsze. Jeśli wołowina rozpada się po uduszeniu, oznacza to, że jest rozgotowana, a tym samym twarda i sucha.

Karaibska sałatka z kurczakiem
Pyszna sałatka z dodatkiem kurczaka. Zawiera mnóstwo ciekawych owoców, dzięki czemu jej smak wyróżnia się na tle innych, klasycznych dla naszego kraju sałatek.