Kategoria: Wielkanoc

Suflet marchwiowo-cukiniowy
Oto bardzo oryginalna potrawa, która dostarczy nam mnóstwa przeciwutleniaczy!

Tradycyjne ciasto marchewkowe
Tradycyjne ciasto marchewkowe to uniwersalna propozycja zarówno na rodzinny, codzienny stół jak i na przyjęcie gości. Można się nim podzielić również w pracy.

Cytrynowy placek bezowy
Do zrobienia tego placka wykorzystaj gotowy spód, dzięki temu przygotowanie nie zajmie dużo czasu.

Doskonały placek cytrynowy
Doskonały placek cytrynowy to ciasto klasyczne, ale przepis został tak zmieniony, aby ciasto można było upiec w małej foremce.

Makaroniki kokosowe
Niezwykle prosty przepis na szybkie ciasteczka. Wystarczy zmieszać kilka składników, upiec i… postawić na stole. W sam raz na zbyt późno zapowiedzianą wizytę gości.

Tarta gruszkowo-porzeczkowa
W tej miłej dla oka tarcie znajdziemy słodkie i cierpkie czerwone porzeczki oraz soczyste gruszki. Jasnoczerwony sok z porzeczek zabarwia gruszki, dzięki czemu wyglądają bardzo apetycznie pod kratką z ciasta. Wprawdzie sezon na czerwone porzeczki jest krótki, ale łatwo się je zamraża, a po rozmrożeniu są równie smaczne jak świeże.