Kategoria: Wege pomysły

Zupa z cieciorki, orzo i szparagów
Ta sycąca zupa jest prosta do zrobienia, a przy tym bardzo smaczna i w zasadzie nie zawiera tłuszczu. Dobrze smakuje z chrupiącym pieczywem. Jeśli podajesz ją jako główne danie, możesz na koniec dodać odrobinę utartego ostrego sera.

Burritos z jajkami i pieczoną papryką
Kolorowa papryka zawiera witaminę C, a jajka – dużo białka, dlatego ich połączenie wpływa korzystnie na skórę.

Gulasz z tofu
Tofu jest bogatym źródłem białka sojowego, a także zawiera substancje mające korzystny wpływ na serce i kości. W tej potrawie podamy je z pysznym, bogatym w przeciwutleniacze węgierskim sosem przyrządzonym z pomidorów, papryki i szczypioru.

Szybka pizza na spodzie z bułki
Do przygotowania zamiast opiekacza można z powodzeniem wykorzystać grill.

Owsianka migdałowa
Migdały urozmaicają smak tradycyjnej owsianki, bogatej w białko i błonnik, a ponadto zwiększają w niej zawartość przeciwutleniaczy.

Curry z dyni i bakłażanów
Jeśli nie mamy tajskich bakłażanów, możemy użyć zwykłych, pokrojonych w kostkę, ale zmieni to nieco charakter potrawy.