Kategoria: Wege pomysły

Bulion grzybowy z ziołowymi grzankami z ciabatty
Mieszanki grzybów leśnych dostępne w supermarketach doskonale nadają się do przygotowania szybkiej zupy o wyjątkowym smaku. Zamiast zaprawiania czy przecierania zupy, podaje się ją w postaci czystego bulionu, dzięki czemu można delektować się smakiem poszczególnych gatunków grzybów, warzyw i ziół.

Gryczane naleśniki śniadaniowe
Słodki naleśnik to popularne śniadanie. Oto przepis na owocowe danie.

Zupa z soczewicy
Zupa z soczewicy nabierze pikantnego smaku, jeśli połowę pomidorów zastąpi się sosem salsa.

Doskonałe placki ziemniaczane
Ten prosty przepis sprawi, że placki ziemniaczane zawsze będą udane. Łącząc je z musem jabłkowym otrzymasz niepowtarzalny smak.

Zupa „rajski ogród”
Rozmaite warzywa ugotowane w soku pomidorowym i wywarze tworzą prostą, sycącą zupę o wyśmienitym smaku. W przepisie wykorzystujemy również mrożone warzywa, takie jak brokuły, fasolka szparagowa i groszek. Mrożonki skracają czas przygotowania potrawy, a są równie wartościowe jak świeże warzywa.

Sałata z kremowym sosem czosnkowym
Nie trzeba rezygnować z kremowych sosów do sałatek. Jogurt, bogaty w dobroczynne szczepy bakterii, stanowi bazę tego sosu, doprawionego czosnkiem, bazylią i octem balsamicznym.