Kategoria: Wege pomysły

Półmisek warzyw z dipem orzechowym
To świetne danie na przyjęcie – nie tylko bogate w błonnik, ale i bardzo smaczne.

Pasztet szpinakowy z serem, papryką i porami
Witamina C, której jest bardzo dużo w papryce, ułatwia organizmowi wchłanianie żelaza zawartego w szpinaku. Kwas foliowy – jeden ze składników papryki i porów – wzmaga produkcję czerwonych krwinek.

Gofry z dynią
Każdy kęs takiego wyśmienitego gofra dostarcza sporo beta-karotenu i błonnika. A może podamy je na śniadanie?

Letnie warzywa z grilla
Są pyszne zawsze, ale smak grillowanych warzyw można jeszcze poprawić pocierając je gałązką rozmarynu w trakcie grillowania.

Jajka faszerowane
Jajka to podstawowe danie na Wielkanoc. Przedstawiamy ich alternatywną wersję – ze specjalnym farszem.

Pilaw z soczewicą i warzywami
Potrawy tego rodzaju są zazwyczaj czasochłonne, ale jeśli wykorzystamy mieszankę mrożonych warzyw i gotowy, marynowany imbir, możemy przygotować pilaw w 30 minut. Ta jednogarnkowa wegetariańska potrawa jest bogata w białko, węglowodany złożone oraz inne składniki odżywcze.