Kategoria: Wege pomysły

Sałatka fattoush
Sumak nadaje mięsom i sałatkom kwaśny, cytrynowy smak. Można go kupić w sklepach orientalnych i dobrych delikatesach.

Dip bakłażanowy
Dipy i pasty można przygotować wcześniej, a następnie, zamiast w piekarniku, odgrzać je w podgrzewaczu. Podgrzewacz pomoże też utrzymać je w cieple podczas przyjęcia.

Makaron z sosem serowym i pomidorami
Potrawę tę wzbogacają marchewka i plasterki pomidorów, które dodają jej nie tylko smaku, lecz również wielu witamin.

Pieczarki w sosie czosnkowo-cytrynowym
Idealny przepis na przystawkę z okazji grilla. Zaskocz swoich znajomych pysznymi pieczarkami w sosie.

Wywar warzywny
Wywar można przechowywać w lodówce do trzech dni. Jeśli w tym czasie go nie zjesz możesz go zamrozić.

Sałatka z buraków i fety
Szybka do przygotowania sałatka pełna ważnych witamin i składników odżywczych.