Kategoria: Wege pomysły

Suflet z marchewką i cukinią
Efektowne i wyszukane danie, a ponadto zdrowe, bo zwiększa ilość przeciwutleniaczy w codziennej diecie.

Zapiekanka warzywna z mozzarellą
Masz apetyt na zapiekankę z jajek, ale nie masz ochoty przyrządzać dużej porcji? Strattę warzywną z mozzarellą piecze się w małym naczyniu żaroodpornym. Nadaje się na posiłek o dowolnej porze dnia.

Zupa ogrodnika
Zupa ogrodnika to wyjątkowo pożywna i smaczna zupa. Szparagi i szpinak sprawiają, że ma ona wyrazisty smak.

Placki ziemniaczane z pomidorami
Placki ziemniaczano-porowe z dodatkiem sera i świeżych ziół podane z pieczonymi pomidorami i prostą sałatką to pożywny posiłek wegetariański. Najlepiej przyrządzić je z mączystych ziemniaków.

Quiche z warzywami
Ten quiche jest nietypowy, ponieważ nie ma spodu z ciasta. Przygotowuje się go z dużej ilości marchewki bogatej w beta-karoten – przeciwutleniacz, który pomaga zwalczać wiele chorób. Organizm przetwarza go w witaminę A.

Smażony kalafior z papryką
Kalafior ma łagodny smak, dlatego idealnie pasuje do wszystkich mięsnych i rybnych dań.