Kategoria: Wege pomysły

Tabbouleh
Tabbouleh to bezmięsne danie z kuchni libańskiej. Warto wypróbować ten przepis także na polskim stole.

Zupa pomidorowo-paprykowa
Słodka czerwona papryka i passata pomidorowa tworzą zupę o pięknym czerwonym kolorze, wyglądającą wykwintnie, ale prostą do przygotowania. Udekorowana odrobiną śmietany i podawana z gorącym pieczywem z pesto, doskonale nadaje się na specjalne okazje. Można ją też przygotować na domowy obiad.

Kalafior z bułką tartą
Chrupką, złocistą zasmażkę do tego prostego dania przygotowuje się zwykle, podsmażając bułkę tartą w dużej ilości masła, my zrobimy ją na oliwie. Smakuje świetnie i doskonale komponuje się z gotowanymi w wodzie lub na parze warzywami, a szczególnie z kalafiorem.

Deser z bananami
Nic tak nie poprawia humoru, jak zdrowy i słodki deser. Nasza propozycja wypełniona jest pysznymi owocami. Ten deser przygotowuje się szybko.

Sorbet ogórkowy na lato
Wyjątkowo prosty do przygotowania, orzeźwiający i zdrowy letni deser.

Słodkie muffinki marchewkowo-rodzynkowe
Ziarna słonecznika dostarczają organizmowi chroniącej serce witaminy E.