Kategoria: Wege pomysły
Sałatka z brokułów
Jeśli ktoś nie przepada za surowymi brokułami powinien ugotować je na parze (4 minuty), po czym przepłukać strumieniem zimnej wody i starannie odsączyć przed dodaniem do sałatki.
Włoska zapiekanka ze szpinakiem
Witaminy A i C oraz kwas foliowy znajdujące się w szpinaku korzystnie działają na serce. Ser, ryż i por zapewniają wspaniały smak i przyjemną konsystencję.
Omlet z brokułami, pomidorami i serem
Kilka różyczek brokułów w tym omlecie zawiera więcej witaminy C niż pomarańcza.
Zupa selerowo-szpinakowa
Z selera korzeniowego otrzymamy sycącą zupę o intensywnym smaku. Z selerem doskonale komponują się liście szpinaku dodane pod koniec gotowania. Nadają one intensywny kolor oraz lekki, orzeźwiający smak.
Kremowa sałatka ziemniaczana
Cztery ziemniaki sałatkowe i jedno jajko na twardo to główne składniki kremowej sałatki ziemniaczanej. Smak i kolor nadają jej marchewka, seler naciowy i cebula.
Świąteczne jabłka w karmelu
Zaserwuj dzieciom w święta ten pyszny deser, a z pewnością ci podziękują. SKALA TRUDNOŚCI: Łatwe CZAS PRZYGOTOWANIA: 70 minut LICZBA PORCJI: 6 SKŁADNIKI: 6 dużych…
Bakłażan zapiekany z mozzarellą
Bakłażany są dostępne przez cały rok, należy wybrać twardy, ciężki okaz.
Ser brie z owocami i karmelem
Szukasz pomysłu na szybką i pyszną przekąskę? Skorzystaj z naszego przepisu.
Świderki z pieczonymi warzywami
Pieczenie jest metodą, która najlepiej wydobywa smak warzyw. Jedna porcja makaronu z pieczonymi warzywami dostarcza ponad jedną trzecią zalecanej dziennej dawki błonnika.
Ziemniaki au gratin
Ta zapiekanka ziemniaczana to doskonały pomysł na proste danie obiadowe, ale też wyborny dodatek do dania mięsnego.