Potrawy bezmięsne

Chcesz podzielić się własnym przepisem?

Nie ma nic prostszego! Wystarczy, że wyślesz go na adres: kontakt@hopnatalerz.pl a po zweryfikowaniu przez nas zespół pojawi się na stronie wraz z Twoim podpisem. Możesz go potem wysłać znajomym lub pochwalić się na mediach społecznościowych jednym kliknięciem!

fot. Adobe Stock

Desery

Kategoria: Wege pomysły

Kategoria: Wege pomysły

Omlet z ziemniakami i kukurydzą

Omlet z ziemniakami i kukurydzą

Omlety takie, zwane we Włoszech frittata, a w Hiszpanii tortilla, podaje się zarówno na gorąco, jak i na zimno. Omlet można przechowywać w lodówce do następnego dnia, lecz należy wyjąć go pół godziny przed jedzeniem, ponieważ doskonale smakuje w temperaturze pokojowej.

Ravioli po sardyńsku z ziemniakami

Ravioli po sardyńsku z ziemniakami

Tłuczone ziemniaki z twarożkiem i parmezanem, doprawione czosnkiem i ziołami, tworzą smakowite nadzienie pierożków ravioli. Niewielką ilość oliwy dodaje się do nich tuż przed podaniem. Nie straci ona ani odrobiny smaku, a danie będzie wyglądało na bardziej tłuste, niż jest w rzeczywistości.

Chili z trzech odmian fasoli

Chili z trzech odmian fasoli

Każdy ze składników tego dania jest pełen witamin, mikroelementów, przeciwutleniaczy i błonnika. Co więcej, dusi się ono w wolnowarze, więc w tym czasie nie musisz być nawet w domu. Smak tego curry można zmienić stosując inną salsę – z bardzo ostrym chili chipotle, z pieczonym czosnkiem lub z łagodnym.