Kategoria: Wege pomysły

Pizza z serem pleśniowym
Wystarczy jeden kęs pizzy z serem pleśniowym, żeby się przekonać, że mięso w pizzy wcale nie jest niezbędne. Bazylia, czosnek, pomidory i ser pleśniowy zapewniają tej potrawie wspaniały smak.

Kapusta au gratin
Kapusta zapieczona z innymi warzywami jest nie tylko pełna witamin, ale też ma niesamowity smak.

Pikantna sałatka pomidorowa
Wyszukajmy do tej sałatki najsmaczniejsze dostępne na rynku pomidory, bo efekt bardzo od nich zależy. Sałatka ma świeży i pikantny smak dzięki dodaniu cytryny, świeżej kolendry oraz mięty. Jej smak możemy z łatwością zmienić, jeśli użyjemy innych świeżych ziół i przypraw, takich jak cebula i czosnek.

Aromatyczne warzywa i dhal z czerwonej soczewicy
Warzywa najlepiej podawać z ryżem basmati lub podgrzanym chlebkiem naan oraz orzeźwiającą raitą z naturalnego jogurtu i drobno pokrojonego ogórka.

Suflet marchwiowo-cukiniowy
Oto bardzo oryginalna potrawa, która dostarczy nam mnóstwa przeciwutleniaczy!

Pikantna marokańska zupa marchewkowa
Ta gęsta, kremowa zupa o niepowtarzalnym smaku i aromacie dostarcza bardzo dużo beta-karotenu. Słodycz marchewki i smak przecieru pomidorowego łagodzą nieco ostry smak marokańskich przypraw. Przybierzmy ją w sposób typowy dla marokańskiej kuchni – listkami kolendry.