Kategoria: Wege pomysły

Pomarańczowa sałatka z cieciorką z sosem tahini
Jeśli pomarańcze są bardzo słodkie można dodać trochę soku z cytryny. Sałatkę można przygotować wcześniej.

Kremowa zupa kalafiorowa
Zupa najlepiej smakuje ze świeżym chrupiącym chlebem.

Szparagi, szalotki i czosnek z grilla
Szparagi z grilla można podawać zarówno na ciepło jak i na zimno. W każdej z tych wersji smakują znakomicie.

Zupa szpinakowo-cebulowa z grzankami
Kolorowa, wegetariańska zupa, która nadaje się na sycący lunch lub kolację. Sekretem bogatego smaku jest cebula, którą smaży się bardzo powoli, aż dobrze się zrumieni, skarmelizuje i będzie słodka.

Humus z chrupiącą pitą
Miękkie chlebki pita po polaniu oliwą i podgrzaniu na grillu stają się chrupiące. Doskonale smakują z humusem, który ma kremową konsystencję, a ponadto jest bogaty w białko, witaminy i minerały.

Gruszki z orzechami włoskimi i rodzynkami
W tym przepisie zamiast orzechów włoskich możemy użyć np. płatków migdałowych. A jeśli nie mamy gruszek, można użyć jabłek deserowych i też wyjdzie z tego pyszny i zdrowy deser.