Kategoria: Dania wegetariańskie

Sajgonki na zimno
Nie należy zostawiać sajgonek zbyt długo bez przykrycia, ponieważ papier ryżowy wyschnie i nie będzie smaczny. Najlepiej zawinąć je w folię spożywczą lub wilgotną ściereczkę.

Linguine ze szpinakowym pesto
Sos ze szpinaku i papryki jest bogaty w fitozwiązki, które chronią przed ślepotą w wieku starczym.

Chlebki naan
Naan to indyjski płaski chleb tradycyjnie pieczony na gorących ściankach glinianych pieców tandoor. Wisząc w piecu, rozciąga się on pod własnym ciężarem, uzyskując łezkowaty kształt. Ten przepis pozwala błyskawicznie upiec taki leciutki i miękki chlebek w opiekaczu. Przygotowywanie go, to mnóstwo zabawy.

Naleśniki z maślanką
Porcja ciasta przewidziana jest dla dwóch osób, ale niezjedzone naleśniki można zamrozić na później.

Naleśniki z serem i czereśniami
Przepis na naleśniki z czereśniami. Idealny pomysł na wakacyjne śniadanie dla najbliższych. Naleśniki są słodkie i puszyste.

Burgery pieczarkowe
Warto użyć do tych burgerów bułeczek aromatyzowanych cebulą lub ziołami, wtedy będą smakowały jeszcze lepiej.