Kategoria: Dania wegańskie

Tabbouleh
Tabbouleh to bezmięsne danie z kuchni libańskiej. Warto wypróbować ten przepis także na polskim stole.

Kalafior z bułką tartą
Chrupką, złocistą zasmażkę do tego prostego dania przygotowuje się zwykle, podsmażając bułkę tartą w dużej ilości masła, my zrobimy ją na oliwie. Smakuje świetnie i doskonale komponuje się z gotowanymi w wodzie lub na parze warzywami, a szczególnie z kalafiorem.

Deser z bananami
Nic tak nie poprawia humoru, jak zdrowy i słodki deser. Nasza propozycja wypełniona jest pysznymi owocami. Ten deser przygotowuje się szybko.

Sorbet ogórkowy na lato
Wyjątkowo prosty do przygotowania, orzeźwiający i zdrowy letni deser.

Słodkie muffinki marchewkowo-rodzynkowe
Ziarna słonecznika dostarczają organizmowi chroniącej serce witaminy E.

Kwinoa ze szparagami
Komosa ryżowa zawiera więcej pełnowartościowego białka niż inne zboża. Poza tym jest źródłem kompletnego zestawu aminokwasów niezbędnych do funkcjonowania organizmu.