Kategoria: Dania wegańskie

Curry z soczewicy i szpinaku
To curry będzie pyszne z ryżem basmati, a jeśli wolicie łagodniejszy i bardziej kremowy sos to można dodać jogurt lub mleczko kokosowe.

Makaron z ziemniakami i fasolką
To tradycyjne danie z Ligurii (region Włoch) zazwyczaj przyrządza się z ziemniaków, zielonej fasolki szparagowej i młodego bobu. W tym przepisie dodajemy też brokuły i cukinię. Potrawa ma cudowny aromat dzięki dodaniu własnoręcznie przyrządzonego sosu pesto.

Zupa ze świeżych owoców
Odświeżająca zupa, która wspaniale smakuje w upalne letnie dni. Jest doskonała również zimą, ponieważ zawiera mnóstwo witamin poprawiających odporność. Z połączenia różnych pysznych owoców i warzyw przygotujemy wartościowy, pożywny posiłek.

Smażony ryż z tofu i warzywami
Tofu to źródło białka pochodzenia roślinnego. Umiejętnie przyrządzone może być bardzo smaczne.

Zupa szparagowo-groszkowa z miętą
Tę wyśmienitą zupę należy robić ze świeżych szparagów. Można ją przechowywać dzień lub dwa, więc warto przygotować dwie porcje, nawet jeśli gotujesz tylko dla siebie. Doskonale smakuje z minitostami z ricottą i pesto.

Makaron z sosem bez gotowania
Surowe świeże warzywa, w przeciwieństwie do gotowanych, nie tracą witamin.